Afvalbeheer in het hart van innovatie bij Living Tomorrow

P1174875 large

Fost Plus organiseert en financiert de selectieve inzameling, sortering en recyclage van huishoudelijk verpakkingsafval. Fost Plus is daarmee de facilitator van een uniek ecosysteem, waarin publieke en private partners intensief samenwerken om een circulaire economie en een duurzame samenleving te bevorderen. Het doel? Van België een voorloper maken in de recyclage van verpakkingen.

Om deze concepten gemakkelijk toegankelijk te maken voor het grote publiek, hebben Living Tomorrow en Fost Plus de handen in elkaar geslagen om onvergetelijke digitale en immersieve ervaringen te creëren. Bezoekers worden ondergedompeld in een wereld waar technologie en duurzaamheid samen een betere toekomst vormen.

Duurzaam afvalbeheer in het hart van innovatie

Fost Plus believe in building on solid foundations, while integrating new technologies. The selective collection of PMD via the blue bag is a case in point. Continuing to encourage correct sorting is essential to preserving our resources and our environment.

To promote the sorting, collection and recycling of all packaging placed on the Belgian market, Fost Plus have placed sustainable waste management in an innovative perspective as part of their collaboration with Living Tomorrow.

At the Innovation Campus, a virtual reality (VR) animation allows visitors to immerse themselves in the reality of a PMD sorting centre. They will discover the various fascinating stages of this process as if they were packaging themselves. This interactive experience aims to raise visitors' awareness of the importance of waste sorting and motivate them to continue sorting correctly wherever they are, as well as demonstrating the processes that follow blue bag collection.

Kunstmatige intelligentie (AI) ten dienste van sorteren

Fost Plus heeft ook een intelligent afvaleiland ontwikkeld dat gebruik maakt van kunstmatige intelligentie (AI) om bezoekers te helpen afval beter te sorteren. Bezoekers selecteren een verpakking en scannen deze. Het intelligente afvaleiland herkent de verpakking en geeft aan bij welke afvalstroom deze hoort.

Fost Plus is gestart met een testproject op basis van kunstmatige intelligentie in de sorteercentra. Het is bedoeld om de processen te verbeteren en hoge normen te handhaven. Het doel is om de sorteerprocessen geleidelijk aan te verbeteren door middel van machine learning. Met de integratie van kunstmatige intelligentie in de sorteerstations wil Fost Plus ervoor zorgen dat zoveel mogelijk verpakkingen vóór inzameling meteen in de juiste fractie terechtkomen. En die ervaring bieden ze vandaag al aan de bezoekers van Living Tomorrow

Creatie van digitale en impactvolle ervaringen

Innovatie zorgt voor toegevoegde waarde op het vlak van operationele efficiëntie en opent nieuwe deuren. Fost Plus is trots om een belangrijke partner te zijn in het realiseren van deze visie van een duurzamere, intelligentere en menselijkere toekomst.

Kom samen met Fost Plus naar de Living Tomorrow's Innovation Campus en ontdek hoe we in de nabije toekomst zullen leven, werken en wonen.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Drag
0%