Marktstudie over het gebruik van ICT in Belgische bedrijven

Goodies Beltug Top

Elke twee jaar onderzoeken we de zakelijke markt naar ontwikkelingen in ICT. Onze infografiek van 2 pagina's geeft je een eerste blik op de meest interessante resultaten. Ben je benieuwd naar meer bevindingen en in meer detail, stuur ons dan een berichtje op info@beltug.be. We sturen je dan het rapport met de resultaten van bedrijven met meer dan 200 FTE's (rapport in het Engels). Vergelijk uw eigen beslissingen voor innovatie en digitalisering met die van de Belgische B2B-markt.

In dit rapport lees je dat turbulentie de rode draad is doorheen dit onderzoek. Om op deze turbulentie in te spelen is veel veerkracht en wendbaarheid nodig. Op het moment van het marktonderzoek was de impact van de Covid-19 crisis net weggeëbd; daarvoor in de plaats kwamen inflatie en de krappe arbeidsmarkt. Tegelijkertijd zien we dat bedrijven oplossingen zien voor deze uitdagingen en er is vertrouwen in de kansen en mogelijkheden die digitale technologie te bieden heeft.

We zien ook dat grote organisaties enige nieuwsgierigheid tonen naar opkomende technologieën zoals de Metaverse, web 3.0 en VR-brillen, maar dat het gebruik beperkt blijft.

En in het domein van cyberveiligheid is er nog werk aan de winkel. Enerzijds verwachten grote organisaties een verdere toename van investeringen in cyberbeveiliging, voornamelijk in technologie en bewustmakingsinitiatieven. Maar zelfs dan, en ondanks het aantal bekende aanvallen, geeft 20,6% van de grote organisaties toe geen plan te hebben in geval van een inbreuk.

En wat denk je van deze bevindingen:

  • De digitale werkplek is sterk ingeburgerd. Thuiswerk lijkt het glazen plafond te hebben geraakt.
  • Er lijkt een omgekeerde trend te zijn ten opzichte van cloud.
  • Van de bedrijven die IaaS (Infrastructure as a Service) gebruiken, blijft Microsoft veruit de meest dominante leverancier voor grote, in België gevestigde organisaties.
  • Het management en de raad van bestuur zijn veel meer betrokken bij de digitalisering.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Drag
0%